Afscheid van de EO 1

Gisterochtend heb ik mijn ontslag genomen bij de Evangelische Omroep, na een goed gesprek met leidinggevende Peter Grasmeijer. De laatste jaren presenteerde ik de christelijke nieuwsshow eo.nl op Radio5. Na de zomer werd de programmering herzien waarbij dit programma kwam te vervallen. Met overtuiging ben ik begonnen aan het vervangende werk dat me geboden werd, namelijk items maken voor Door de Wereld radio. Maar — hoe zeg je dat — dit werkte niet. Dat ligt niet aan iemand bij de EO maar aan het feit dat ik in de twintig jaar dat ik geen items meer maakte een ander iemand ben geworden. 

Ik kijk dankbaar terug op 33 jaar waarin ik graag gewerkt heb voor de EO en op de laatste 12,5 jaar waarin ik dat deed in vaste dienst voor een dag in de week. In die periode heb ik van de EO veel kansen gekregen. Ik werkte als junior reporter voor Tijdsein (actualiteiten radio), als parlementair TV-gezicht voor Binnenhof 18, als eindredacteur van een TV-programma Wittewierum en verder mocht ik een website voor predikanten opzetten, een radiorubriek Bijbel Vandaag runnen en noem maar op. De laatste zeven jaar waren voor het programma eo.nl en dat beviel heel goed: ik kon uit mijn netwerk ideeën aandragen en omgekeerd was het presenteren van dat programma de beste manier om te netwerken in christelijk Nederland.

Anyway, aan alles komt een eind en zo hoort dat ook. Daarom neem ik afscheid met weemoed maar zonder hard feelings. Ik dank de EO voor samenwerking door de jaren heen en wens de medewerkers alle goeds in hun belangrijke bediening.

Mijn medewerking als gast aan het programma Deze Week stond en staat los van mijn dienstverband en daar hoop ik dan ook aan te blijven deelnemen.

Willem Smouter.

 

One comment on “Afscheid van de EO

  1. Paul Lieverse okt 5,2011 16:34

    Heel goed, Willem, en heel fijn, EO, dat deze stap toegelicht wordt. EO, Gods zegen gewenst! Willem, dezelfde onmisbare zegen van God gewenst!

Comments are closed.