Een blik terug en vooruit

Op de avond voor onze terugkeer naar Holland (ik zie de weerberichten al) kijken we blij en dankbaar terug. Het was alleen al bijzonder dát onze vlucht inderdaad doorging, als eerste na de aswolk en drie uur voordat de charter van Jan Zijlstra landde… Verder hadden we in Israelgids Jacob Nof een bijzonder geïnspireerde rondleider, die met kennis van zaken over de Bijbel en het land sprak, de diertjes niet vergetend. Hij is zo iemand die, toen we nota bene met regen in Eilat arriveerden, dat nog weet te brengen als een bijzonder voorrecht dat wij dat nu mogen meemaken.

Verder zijn de indrukken zo vele dat ze hier niet vallen samen te vatten, moge het verslag genoeg zijn. Of gebruik de volgende mogelijkheden:

En dan komt onvermijdelijk de vraag: wat en wanneer is de volgende reis? Wel, allereerst: mensen die meer dan drie keer meegaan, doen dat op eigen risico. Maar dan toch: juist vanmorgen maakten we in principe de afspraak om, zo de Here wil en wij leven, een volgende reis te beleggen van 25 maart t/m 5 april 2012. We zijn dan net voor Goede Vrijdag weer thuis. Het is een maand eerder dan deze keer, in de hoop dat dan nog meer van de bloeiende natuur te zien is.

Het is nog ver weg en u kunt nog niet inschrijven! Wel kunt u zich op de informatielijst laten zetten, zodat u tzt als eerste informatie krijgt.  Graag licht ik vast een tipje van de sluier op: we hopen er een thema-reis van te maken, namelijk een Elia-reis. Ik heb veel met Elia, de profeet die in een rare tijd terug ging naar de basis van Gods beloften en van zijn verbond. Hij reisde naar Horeb, trok door het hartland van Israël en eindigde met een “omgekeerde intocht” naar de plaats waar Mozes werd opgenomen. Later mochten Mozes en Elia samen spreken met onze Heiland. Welnu, ik ben in overleg met Jacob om zoveel mogelijk van de plaatsen waar Elia ging, een plek te geven in onze reis. Niet bedoeld dus voor mensen die alle traditionele plekjes willen zien, maar voor wie iets bijzonders willen meemaken. Ik kijk er zelf al naar uit.

Tenslotte: hartelijk dank voor het trouw volgen van onze reis. En we sluiten af met enkele foto’s die onze gids in het dal van Mitzpe Ramon, Peter Bugel me stuurde.