Raadsel op station Apeldoorn

Even een aardig raadsel tussendoor. Ik ben een geregelde en enthousiaste gebruiker van OV-fiets: door simpelweg je kaartje te laten zien, kun je voor een habbekrats een fiets huren op vrijwel alle stations in Nederland. Ideaal voor wie, zoals ik, veel met de trein reist. Probleem is soms wel dat de stalling al vroeg sluit en hoe breng je dan je fiets terug als je ’s avonds ergens moest zijn. Gelukkig zie je steeds vaker op stations zo’n blauw kastje als op de foto, waar je je sleuteltje in achter laat en de volgende dag is de bewaarder zo vriendelijk om je huurfiets uit te checken.

Onlangs verscheen in Apeldoorn ook zo’n kastje en dat is erg aardig. Alleen: ze hebben dat kastje binnen de zwaar bewaakte fietsenstalling gehangen. Dat is leuk: dan kom je met je vermoeide hoofd op het station en dan moet je eerst de stalling forceren voordat je je fiets en ’t sleuteltje kunt achterlaten!

Nu denk  ik eigenlijk niet dat ze bij NS zó dom zijn, dus ik vermoed een diepere logica die mij ontgaat. En dat is het raadsel voor vandaag: wie helpt me van dit brandende probleem af?