Bezoek aan Petra 1

Petra is de naam van de oude hoofdstad van de Nabateeën, in Jordanië. Uitgehouwen in de rotsen vind je er de mooiste bouwwerken en niemand komt daar zonder die onder de indruk te komen.

Eerlijk gezegd hebben we er in het kader van een Elia-reis niets te zoeken want destijds bestond die hele stad nog niet. Maar niet getreurd: het is te mooi om over te slaan en we doen daar niet wettisch over ;-) 

De Nabateeën bouwden Petra pas rondom het begin van onze jaartelling. Hun koning Aretas kom je tegen in 2 Korintiërs 11:32 als de koning die macht had tot in Damascus toe. Overigens was het in de tijd van de profeten het gebied van Edom en al hadden die niet deze mooie stad, men zag hen wel als hoodmoedige lui die zich in de rotsen onkwetsbaar waanden. En dat kun je je voorstellen.

Hieronder panorama-foto van een deel van Petra. Je kunt heen en weer bewegen:

[photonav url=’https://www.smouter.net/wp/wp-content/uploads/2012/03/PANO_20120328_1322_half.jpg’]

One comment on “Bezoek aan Petra

  1. Jan & Nelly mrt 29,2012 21:40

    Beste Willem,
    Helaas konden wij niet mee dit jaar, maar willen je graag volgen in de voetsporen van Elia. Dus als het mogelijk is graag wat meer foto’s en een dagelijks verslag van jullie ontdekkingen op de website. Een goede reis verder en groeten aan bekenden van vorige reizen.

Comments are closed.